top of page

חרדה: התמודדות וטיפול לאחר קבלת אבחנה


זה עתה יצאתם מהרופא עם אבחנה של חרדה כללית. דף זה מורכב משאלות ותשובות שיוכלו לסייע לכם בהתמודדות עם מצבכם.

מתי חרדה הופכת לבעיה רפואית?

רובנו מרגישים חרדה ועצבנות מידי פעם במיוחד בתקופות עמוסות. אולם במצב בו אתם מוצאים את עצמכם דואגים, חסרי מנוחה ונמצאים בתחושה כללית שאתם " על הקצה" כמעט כל יום במשך פרק זמן ארוך של למעלה משישה חודשים, זהו מצב של חרדה.

מדוע חשוב לטפל בחרדה?

מעבר לכך שחרדה פוגעת בשינה, בריכוז ויכולת ההנאה לחרדה השפעה ישירה ועקיפה על הבריאות הפיזית. תגובות פיזיולוגיות שונות נוצרות בזמן חרדה, בטווח הארוך תגובות אלו מחלישות את מערכת החיסון ומשפיעות על איברים שונים בגוף. חרדה יכולה להגדיל את הסיכוי לפתח מחלות.

האם האבחנה מעידה על פגימות שיש לי באישיות?

בהחלט לא, הפרעת חרדה כללית קימת בקרב 8% מהאוכלוסייה והיא אינה מעידה על איכויות יכולות א כישורים שיש לאדם. ההפרעה קשורה בגורמים שונים: ביולוגים, סביבתיים ופסיכולוגיים. כשם שיש אנשים שרגישים יותר לאור השמש ומשתזפים מהר כך ישנם אנשים עם נטייה גדולה יותר לפתח חרדה.

איך יראו חיי עם הפרעה זו?

אנשים עם הפרעת חרדה חווים חרדה בתקופות שונות בחייהם בעיקר בזמנים של לחץ. החדשות הטובות היא שטיפול נכון ומקצועי ואורח חיים בריא מסייעים משמעותית בהפחתת התסמינים ובניהול של החרדה, כך שאפשר לחיות חיים מלאים ומספקים.

איך ניתן לטפל בחרדה?

הטיפול בחרדה כולל: טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי וניהול אורח חיים בריא. טיפול תרופתי ניתן במרשם של רופא במקרים בהם אתם חווים חרדה עוצמה בינונית או גבוהה או שהיא מלווה בתסמינים של דיכאון. במקרים של חרדה גבוהה ובינונית נהוג ומומלץ לשלב טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי. חשוב לדעת שקיימים דרכי טיפול שונות להתמודדות עם חרדה, ולעיתים נדרשת תקופה של התנסות עד שמוצאים את הטיפול המתאים לכל אדם, אך לרוב הסבלנות משתלמת.

האם הטיפול התרופתי יכול להזיק לי?

טיפול תרופתי בהנחיית רופא נחשב ליעיל ובטוח ומפחית באופן משמעותי את החרדה, ישנם שתי סוגים עיקריים של תרופות: תרופות הרגעה מקומיות, שמשפיעות באופן מידי ונקודתי בעיקר יעילות בזמן התקפי חרדה. הסוג השני הן תרופות שניתנות באופן קבוע, תרופות אלו מתחילות להשפיע בין שבועיים לחודש לאחר נטילתם ויש להם השפעה מרגיעה עם מעט תופעות לוואי שלרוב עוברות לאחר התקופה הראשונה. התרופות מהסוג הראשון עלולות להיות ממכרות ולכן חשוב להתייעץ עם רופא לפני נטיתן, התרופות מהסוג השני אינן ממכרות ומטופלים רבים מפסיקים אותם לאחר תקופה.

מתי כדאי לי ללכת לטיפול פסיכולוגי?

הטיפול הפסיכולוגי בהתמודדות עם חרדה כללית נמצא יעיל מאוד. גם פה קיימים סוגים שונים של טיפולים שמסייעים. הגישה הקוגניטיבית ההתנהגותית מאפשרת לרכוש מיומנויות וטכניקות שעוזרות לווסת ולהפחית חרדה בפרק זמן קצר. בין אם התחלתם או לא התחלתם טיפול תרופתי, למידה של טכניקות שונות לטיפול יכולים לסייע לכם לנהל את חייכם ולא לתת לחרדה לנהל אותה.

האם יש משהו שאתם יכולים לעשות כדי לשפר את מצבכם?

בהחלט, אימון ספורטיבי קבוע מסייע מאוד בהפחתת חרדה, הוא גורם לשחרור חומרים טבעיים מרגיעים. בנוסף, חשוב לקחת חלק בפעילויות מהנות. אנשים עם חרדה לרוב שקועים זמן רב בדאגות שמשפיעות על מצב רוחם. לקיחת "פסק זמן" מהדאגות תסייע לכם לנהל ולהפחית את החרדה. תוכלו להתחיל מתרגול של הרפיה פשוטה. שכבו במקום נוח ושקט ונשמו עמוק. נסו למקד את הקשב שלכם אך ורק בנשימות ובאוויר שנכנס ויוצא, כל פעם שתצוץ מחשבה החזירו את הקשב לנשימות והתבוננו במחשבה חולפת, תרגול יום יומי במשך שבועיים במשך 5 עד 10 דקות כך תוכלו לסייע לגופכם להרפות


bottom of page